SpaceX сьогодні здійснить другий пілотований політ на МКС

Читать на русском

У п'ятницю, 23 квітня, в американському штаті Флориді, на майданчику Космічного центру NASA, стартує місія SpaceX Crew 2.

Трансляцію веде NASA.

NASA Live: Official Stream of NASA TVNASA

Запуск ракети Falcon 9 з пілотованим кораблем Crew Dragon повинен відбутися о 12:49 за Києвом. Раніше його переносили через несприятливі погодні умови. Корабель доставить на МКС чотирьох астронавтів NASA.

Корабель доставить на Міжнародну космічну станцію чотирьох астронавтів із США, Японії і Франції. Вони змінять екіпаж, який працював там з листопада 2020 року.

Для Crew-2 вперше будуть одночасно використані багаторазова ракета і багаторазовий пілотований корабель.

Очікується, що 24 квітня Crew Dragon стикується з МКС в автоматичному режимі. Екіпаж покине станцію не раніше 31 жовтня.

Нагадаємо, перший пілотований політ Crew Dragon відбувся торік. 30 травня 2020 року компанія SpaceX і NASA здійснили тестовий пілотований запуск приватного космічного корабля Crew Dragon до навколоземній орбіти. На борту знаходилося два астронавта NASA - Роберт Бенкен і Дуглас Херлі.

Це був перший випадок більш ніж за 10 років, коли астронавти США вирушили на Міжнародну космічну станцію не на російському «Союзі».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: