Кулеба назвав відведення військ РФ «дуже символічним»

Читать на русском
Небезпека військової операції Росії проти України все ще залишається, оскільки РФ відвела від кордону лише частину своїх військ, заявили в МЗС.
Дмитро Кулеба

Небезпека військової операції Росії проти України все ще залишається, оскільки РФ відвела від кордону лише частину своїх військовослужбовців.

Про це повідомив глава МЗС Дмитро Кулеба в ефірі каналу «Україна 24».

Відведення військ: чому Росія досі дислокує свою армію поблизу українського кордонуЧому РФ досі тримає своїх військових біля східного кордону України і чи почнеться повноцінне виведення військ, читайте в матеріалі Слово і діло.

За його словами, істотного відведення військ РФ від українських кордонів так і не відбулося. Тому Україна повинна бути готова до всіх «сюрпризів» з боку сусіда.

«Загроза залишається. Я хочу, щоб всі розуміли. За нашими даними, ніякого істотного відведення військ не відбувається, і ми повинні бути готові до будь-якого сценарію.... Відведення, яке було, дуже символічне, і насправді десятки тисяч російських солдатів все ще знаходяться уздовж українського кордону, в окупованому Криму, і їхня зброя також», - сказав глава МЗС.

Більш того, за його даними, під час своїх навчань «Захід» армія РФ відпрацьовує чимало наступальних операцій.

«На навчаннях «Захід», які здійснює Росія, відпрацьовується дуже багато саме наступальних елементів, це не оборонні навчання. Це навички, як захоплювати міста, аеродроми, як здійснювати наступальну операцію», - зазначив Кулеба.

У МЗС вважають, що таким чином РФ готує своє населення і армію до можливого військового конфлікту.

Нагадаємо, раніше в МЗС повідомляли, що Росія має групу військ для швидкого розгортання на українському кордоні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: