США шукають шляхи підтримки України на тлі добудови «Північного потоку-2» – Блінкен

Читать на русском
За його словами, США мають можливість пом'якшити наслідки будівництва ПП-2 і мають намір використовувати цю можливість
Ілюстративне фотоpicture-alliance

Вашингтон вивчає різні варіанти підтримки України на тлі того, що Росія зуміла все-таки добудувати «Північний потік-2».

Про це заявив державний секретар США 8 червня під час виступу на слуханнях комітету з асигнувань Сенату.

«Реальність полягає в тому, що фізичне завершення газопроводу було фактично вирішеною справою. Питання на майбутнє зводиться до того, що є найбільш ефективними нашими діями, щоб підтримати інтереси України та інших причетних країн, а також наші власні інтереси» - сказав Блінкен.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

За його словами, США мають можливість пом'якшити наслідки будівництва ПП-2 і мають намір використовувати цю можливість. Блінкен додав, що він наполягатиме на певних кроках і діях, які дозволять пом'якшити наслідки від будівництва ПП-2.

Раніше Блінкен заявив, що США і Німеччина розглядають можливість виплати Україні певної компенсації у зв'язку з тим, що Росія завершила будівництво «Північного потоку-2».

Також він зазначив, що хоча США відмовилися вводити нові санкції проти газопроводу «Північний потік-2» і генерального директора компанії-оператора проєкту, при необхідності Вашингтон може відкликати цю відмову.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: