Польща відреагувала на рішення США щодо зняття санкцій із «Північного потоку-2»

Читать на русском
У Польщі розчаровані рішенням США про зняття санкцій з Північного потоку-2. Німеччина, просуваючи газопровід, переслідує власні інтереси, а не всіх членів Євросоюзу.

У Польщі розчаровані рішенням США про зняття санкцій з «Північного потоку-2». Німеччина, просуваючи газопровід, переслідує власні інтереси, а не всіх членів Євросоюзу.

Про це в інтерв'ю американському виданню Newsweek заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Він підкреслив, що зміна політики США щодо Німеччини ґрунтується на «помилкових надіях» відновити відносини із Євросоюзом.

«Німеччина - це не Європейський Союз. Вона має власні інтереси, які частково збігаються з російськими. Але це не може збігатися з трансатлантичними інтересами», - уточнив Моравецький.

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

За його словами, після відмови США від санкцій щодо оператора «Північного потоку-2» Росія отримала «потужний інструмент для подальшої протидії трансатлантичним інтересам».

«Газопровід буде використаний як зброя проти України і Білорусі, як відкрито, так і таємно», - зазначив він.

«Ніщо не зупинить її (Росію - ред.) у просуванні вглиб України, оскільки її газотранспортна система - я маю на увазі українську ділянку - незабаром після завершення і введення в експлуатацію «Північного потоку-2» стане зайвою», - резюмував Моравецький.

Прем'єр також зазначив, що рішення про зняття санкцій щодо оператора газопроводу суперечить не тільки інтересам США в контексті ослаблення попиту на американський газ у Європі, але перш за все тому, що проєкт допомагає Росії «накопичувати кошти на військовий розвиток і агресивну політику».

Раніше стало відомо, скільки втратить Україна у разі запуску «Північного потоку-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: