Російський опозиціонер Навальний з СІЗО прокоментував своє повернення до Росії

Читать на русском
Російський опозиціонер Олексій Навальний, якого вчора помістили до СІЗО, написав, що
не шкодує про повернення до Росії.
Слово і діло

Російський опозиціонер Олексій Навальний, якого вчора помістили до СІЗО, написав, що не шкодує про повернення до Росії.

Таке повідомлення він залишив у вівторок, 19 січня, на своєму акаунті в Instagram.

«Всім привіт зі знаменитого спецблока Матроської тиші - Кремлівського централу. Читав про нього в книжках, а тепер сам опинився - російське життя. В принципі, дуже схоже на те місце, де я прокинувся декілька місяців тому. Невелика кімната, з якої не випускають. Вікно, залізне ліжко. Правда, це ліжко без сірого приводу, що змінює положення спини та ніг. Зате тут у тіло не встромляють голки з трубками та не підключають до мене дроти (принаймні поки що). І ще говорять рідною мовою. Великий плюс. Я не шкодую про те, що повернувся. Інакше я вчинити не міг, і в цьому немає ні пафосу, ні жертовності, ні фаталізму. Повністю раціональний вибір», - написав Навальний.

Навальний зазначив, що відмовляється «миритися з беззаконням» з боку влади РФ і «мовчати, слухаючи безсовісно брехня Путіна і його друзів, які загрузли в корупції».

«Негідники, котрі засіли в Кремлі вже понад 20 років, кожен день малюють діаграммку - ділять нас всіх на три стовпчики: оступачені; всі розуміють, але мовчать і змирилися; ті, хто відмовляється мовчати та бореться як може. Третій стовпчик лякає негідників. Коли він стане досить великим, їхня влада впаде. Ну, а я просто з усіх сил намагаюся втриматися саме в цьому стовпчику, попри погрози, спробу вбивства та ось зараз в'язницю», - написав Навальний, закликавши росіян обрати «правильний стовпчик».

Нагадаємо, Навального затримали в московському аеропорту «Шереметьєво» 17 січня, коли він прилетів з Німеччини, де проходив лікування після отруєння.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: