Джуліані тиснув на Україну, щоб ініціювати розслідування проти Байдена – CNN

Читать на русском
Джуліані намагався змусити Київ відкрити справу щодо корупції Байдена і визнати провину в нібито втручанні в президентські вибори в США 2016 року
Рудольф ДжуліаніYouTube

У США опублікували запис розмови особистого юриста і радника експрезидента Дональда Трампа Рудольфа Джуліані, датований липнем 2019 року. На ньому він розмовляє з Андрієм Єрмаком, який на той момент обіймав посаду старшого радника офісу президента України, а також з Куртом Волкером, який ще не пішов у відставку з поста спецпредставника США По Україні.

Запис розмови опублікував американський телеканал CNN.

Телеканал зазначає, що запис доводить спроби тиску Джуліані на Україну з тим, щоб змусити Київ відкрити справу щодо корупції Байдена. Також Джуліані намагався змусити Україну визнати провину в нібито втручанні в президентські вибори в США 2016 року, вчинене з метою нашкодити Трампу. Протягом приблизно 40 хвилин розмови він неодноразово повторював ці вимоги.

У обмін Джуліані обіцяв Києву поліпшення дипломатичних відносин України та США, а також говорив, що «вірне рішення» забезпечить Зеленському запрошення до Вашингтона. Єрмак, як наголошується в записі, після неодноразових спроб перевести розмову на більш важливі питання і в цілому загнати його в русло дипломатії, змушений був пообіцяти Джуліані, що Зеленський прислухається до вимог, які висловив радник Трампа. Судячи з запису, Джуліані та Волкер були задоволені відповіддю Єрмака.

Нагадаємо, що раніше в США журналісти опублікували стенограму розмови адвоката експрезидента Трампа Рудольфа Джуліані, який став фігурантом розслідування ФБР США, і Андрія Єрмака, нинішнього глави офісу президента України. Сама розмова між ними відбулася 22 липня 2019 року, тоді Єрмак обіймав посаду помічника президента.

28 квітня у квартирі колишнього мера Нью-Йорка та адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані був проведений обшук, в рамках кримінального розслідування його дій в Україні. Слідчі вилучили належні Джуліані електронні пристрої.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: