У адвоката Трампа відбулися обшуки

Читать на русском
У квартирі колишнього мера Нью-Йорка та адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані був проведений обшук, в рамках кримінального розслідування його дій в Україні.

У квартирі колишнього мера Нью-Йорка та адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані був проведений обшук, в рамках кримінального розслідування його дій в Україні. Слідчі вилучили електронні пристрої, котрі належать Джуліані.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на свої джерела.

«Розслідування щодо Джуліані виросло зі справи проти уродженців Радянського Союзу (Льва Парнаса і Ігоря Фрумана, - ред.), Яякі допомагали в його місії в Україні - добути компрометуючу інформацію про Джо Байдена і його сина Хантера, який входив до ради директорів української енергетичної компанії», - пише видання.

Як повідомляє The New York Times, під час розслідування прокуратура вивчала можливі бізнесові справи Джуліані в Україні, а також його причетність до відставки експосла США в Україні Марі Йованович.

«Прокуратура з'ясовувала, чи працював Джуліані лише на Трампа, або ж й на українських чиновників чи бізнесменів, які хотіли звільнення посла (Йованович, - ред.) за своїми власними причинами», - йдеться в матеріалі.

Повернення дядечка Джо. Колонка Леоніда ШвецяБезумовно позитивним моментом буде відродження «вашингтонського обкому», вже кому-кому, а Володимиру Зеленському цілющі стусани з-за океану просто життєво необхідні.

За інформацією The New York Times, прокуратура та ФБР тривалий час хотіла отримати доступ до телефонів Джуліані, під час президентства Дональда Трампа необхідний ордер так і не був виданий.

Також повідомляється, що вивчалися і зв'язку Джуліані з колишнім генеральним прокурором України Юрієм Луценком. Ексголова Генпрокуратури допомагав Джуліані у його місії з пошуку компромату на сім'ю Байденом, а також просував ідею зі звільненням Марі Йованович, зазначає The New York Times.

«Серед іншого, прокуратура вивчила розмови Джуліані на предмет отримання сотень тисяч доларів від Луценка, в явно незв'язаному (з історією навколо Байденом, - ред.) консалтинговому бізнесі, в результаті чого був складений проєкт угоди про виплату гонорару, який так і не був реалізований», - пише The New York Times.

За словами самого Джуліані, ця угода передбачала його допомогу українській владі в пошуку вкрадених і виведених з України грошей.

«Хоча ордер на обшук не є явним звинуваченням у протиправних діях на адресу Джуліані, він показує, що розслідування вступило в нову активну фазу», - резюмує американське видання.

Раніше повідомлялося про те, що адвокат Трампа хворів на коронавірус.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: