У справі Джуліані вилучили докази українських ексчиновників – ЗМІ

Читать на русском
У справі проти колишнього адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані федеральні прокурори вилучили докази з електронної пошти. Ймовірно вони належать українським ексчиновникам.
Reuters

У рамках розслідування проти колишнього адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані федеральні прокурори Нью-Йорка вилучили докази з електронної пошти. Ймовірно, вони належатимуть ексгенеральному прокурору Юрію Луценку, колишньому голові фіскальної служби Роману Насірову і бізнесмену Олександру Левіну.

Як пише Bloomberg, імена українців були відредаговані, але зміни були зроблені таким чином, що імена стало видно при копіюванні тексту і його перегляді в текстовому редакторі.

Бонді стверджував, що докази були разом з матеріалами, вилученими Федеральним бюро розслідувань 28 квітня в ході рейдів на будинок і офіс Джуліані.

Представник прокурора США Одрі Штраусс на Манхеттені, офіс якої розслідує справу Джуліані, відмовився від коментарів. Костелло, адвокат Джуліані, не відповів на запит про коментар.

Також ексгенеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що він «не спілкувався з Джуліані ні по телефону, ні поштою».

Прокуратура вивчає, чи порушував Джуліані закони про лобіювання, коли діяв як незареєстрований іноземний агент, працюючи на Трампа.

Нагадаємо, нещодавно в США пройшли обшуки в квартирі Руді Джуліані в рамках розслідування його діяльності в Україні, а також його причетності до відставки експосла США в Україні Марі Йованович.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: