Трамп продовжуватиме оскаржувати перемогу Байдена – Джуліані

Читать на русском
Юристи передвиборчого штабу чинного президента США Дональда Трампа продовжуватимуть оскаржувати результати президентських виборів, які свідчать про перемогу демократа Джо Байдена.
Фото з відкритих джерел

Юристи передвиборчого штабу чинного президента США Дональда Трампа продовжуватимуть оскаржувати результати президентських виборів, які свідчать про перемогу демократа Джо Байдена.

Про це заявив особистий адвокат Трампа Рудольф Джуліані в інтерв’ю виданню Newsmax.

Коментуючи рішення Верховного суду країни, який відхилив позов прокурора Техасу про оскарження результатів виборів, він зазначив, що позов було відхилено без розгляду, що дає можливість подати аналогічні позови від імені президента і виборців в окружні суди.

«Найгірше в цій ситуації полягає в тому, що суди в основному заявляють, що хочуть триматися подалі від цього. Вони не хочуть слухати нас і не хочуть, щоб американці чули ці факти. Це страшна помилка. Ці факти залишатимуться відкритим болем у нашій історії, якщо нічого з ними не зробити. Їх потрібно заслухати та випустити в ефір, і хтось повинен прийняти рішення про те, є вони правдою чи брехнею», - додав Джуліані.

Нагадаємо, напередодні Верховний суд США відхилив позов штату Техас, який підтримали ще 17 штатів, про анулювання результатів президентських виборів у Джорджії, Вісконсині, Мічигані та Пенсильванії.

Його 8 грудня подав генпрокурор штату Техас Кен Пакстон, який вимагав визнати недійсними підсумки виборів у чотирьох штатах, де перемогу отримав кандидат у президенти від демократів Джо Байден.

Позов стосувався оскарження виборів у Джорджії, Мічигані, Пенсільванії і Вісконсині.

Згодом позов підтримали прокурори штатів Алабама, Арканзас, Флорида, Індіана, Канзас, Луїзіана, Міссісіпі, Міссурі, Монтана, Небраска, Оклахома, Південна Кароліна, Північна Дакота, Південна Дакота, Теннессі, Юта і Західна Вірджинія.

Пізніше до позову долучився і Дональд Трамп, який заявив, що планує продовжувати боротьбу за перемогу на президентських виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: