В Україні перерахували пенсії працюючим пенсіонерам: як зросли виплати

Читать на русском
Пенсії перерахували тим, хто вийшов на пенсію не менше, ніж за 24 місяці до моменту перерахунку і весь цей час безперервно працював
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Пенсійний фонд України перерахував пенсії тим українцям, хто вийшов на пенсію, але продовжує працювати. Всього підвищення пенсій отримали понад 300 тисяч українців.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики.

«Перерахунок проведено з 1 квітня після отримання даних з державної податкової служби про суми нарахованих та сплачених страхових внесків за 1-й квартал 2021 року. Відповідно, в червні пенсіонери отримають як підвищену суму пенсії, так і доплату за квітень і травень», - наголошується в повідомленні.

Пенсії в Україні: кому перерахують виплати з 1 червняПерерахунок пенсій з 1 червня 2021 року проведуть для пенсіонерів, які працюють. Детальніше – на інфографіці.

Пенсії перерахували тим, хто вийшов на пенсію не менше, ніж за 24 місяці до моменту перерахунку і весь цей час безперервно працював. Таким людям зарахували страховий стаж, який був придбаний за цей період.

«Всього збільшено пенсії для 313 тис. пенсіонерів. Середній розмір підвищення склав 193,32 грн», – сказано в повідомленні.

Раніше ми писали, що у 2021 році уряд розглядає можливість підвищення пенсій для декількох категорій пенсіонерів.

Нагадаємо, у травні Пенсійний фонд України відправив 2,4 мільярда гривень на фінансування пенсій для українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: