Через 10-15 років Пенсійний фонд втратить сенс – експерт

Читать на русском
При існуючому стані речей в системі пенсійного забезпечення українців ліквідувати дефіцит ПФУ неможливо.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Україні потрібно якомога швидше переходити на нові рівні пенсійної системи, оскільки при тенденції збільшення дефіциту Пенсійного фонду через 10-15 років існування ПФУ втратить сенс.

Про це заявив економіст Андрій Новак в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Якщо в цілому говорити про пенсійну систему, то я вважаю, що в Україні потрібно якомога швидше перейти на накопичувальні рівні пенсійної системи: другий рівень обов'язковий - накопичувальний рівень як відсоток від вашої зарплати, третій – добровільний. Оскільки без цього з нашою однорівневою солідарною пенсійною системою через 10-15 років ми зіткнемося з ситуацією, коли майже весь обсяг пенсій потрібно буде покривати з державного бюджету», - зазначив він.

Пенсії в Україні: кому перерахують виплати з 1 червняПерерахунок пенсій з 1 червня 2021 року проведуть для пенсіонерів, які працюють. Детальніше – на інфографіці.

За словами експерта, при існуючому стані речей в системі пенсійного забезпечення українців ліквідувати дефіцит ПФУ неможливо.

«Дефіцит Пенсійного фонду буде таким великим, що відпаде сенс його існування як такого, тому що все одно пенсії будуть виплачуватися з держбюджету. При однорівневій солідарній пенсійній системі ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду неможливо ніколи» - резюмував Новак.

Нагадаємо, у травні Пенсійний фонд України відправив 2,4 мільярда гривень на фінансування пенсій для українців.

Ми також детально розбирали, як в Україні планують реалізовувати реформу накопичувальної пенсійної системи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: