Справа Шарія: СБУ наполягає на проведенні слідчих дій за кордоном

Читать на русском
У понеділок, 1 березня, СБУ скерувала до Київської міської прокуратури запити про міжнародну правову допомогу та необхідні матеріали.

У понеділок, 1 березня, СБУ скерувала до Київської міської прокуратури запити про міжнародну правову допомогу та необхідні матеріали для організації та проведення слідчих дій на території інших країн у кримінальному провадженні у справі Анатолія Шарія.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Шарій отримає гроші з бюджету. Що робити з держфінансуванням партій?Державне фінансування за підсумками дострокових виборів до Верховної ради отримають 11 політичних партій.

Також у ході досудового розслідування виявлено факт внесення свідомо неправдивих даних під час перереєстрації «Партії Шарія». Вказані відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 358 Кримінального кодексу України («Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів»). Ці матеріали також направлено до Київської міської прокуратури для подальшого правового реагування.

Нагадаємо, оголосили про підозру Шарію 16 лютого. За їхніми даними, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Він діяв на замовлення іноземних структур.

25 лютого в СБУ повідомили, що підозрюваний в державній зраді російський пропагандист Анатолій Шарій не з'явився на допит в СБУ. Він був оголошений в державний розшук.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: