Україна цьогоріч може вивести в космос власний супутник – Уруський

Читать на русском
До кінця 2021 року Україна може вивести у космос власний супутник Січ 2-30(2-1), який призначений для дистанційного зондування Землі. Однак станеться це лише за умови максимально ефективної роботи.
Фото з відкритих джерел

До кінця 2021 року Україна може вивести у космос власний супутник «Січ 2-30(2-1)», який призначений для дистанційного зондування Землі. Однак станеться це лише за умови «максимально ефективної роботи».

Про це заявив віце-прем’єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський у Facebook.

Українсько-турецькі ракетоносії: чи є потенціал у нового проєктуВ умовах, коли припинила свою дію низка договорів щодо стримування озброєння, Україна може зайняти вигідне становище на оборонному ринку, вважає експерт.

За його словами, космічний апарат дистанційного зондування «Січ 2-30 (2-1)» за певних умов можливо запустити на навколоземну орбіту до кінця 2021 року.

«Наявність подібних космічних апаратів не лише сприятиме вирішенню широкого спектру завдань, як в інтересах економіки, так і силових структур, а й дозволить зекономити бюджетні кошти, які сьогодні витрачаються на закупівлю послуг, що надаються подібними апаратами за кордоном», - пояснив міністр.

Він додав, що Україні необхідно якнайшвидше створити власні космічні апарати для дистанційного зондування Землі з високою роздільною здатністю.

«Ми повинні здійснити всі необхідні заходи, щоб це відбулося до кінця 2021 року, року 30-річчя Незалежності України. І це цілком реально за умови максимально ефективної роботи і є нагальною необхідністю», - резюмував Уруський.

Нагадаємо, раніше Уруський заявив про можливість утворення у 2021 році в Україні Агентства оборонних технологій, котре сприятиме створенню перспективних зразків збройної військової техніки.

Також він повідомив про те, що Україна планує виробляти ракетоносії разом с Туреччиною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: