Країни Балтії висилають російських дипломатів

Читать на русском
Міністерства закордонних справ Литви, Латвії та Естонії схвалили рішення про висилку російських дипломатів на знак солідарності з Чехією.

Міністерства закордонних справ Литви, Латвії та Естонії схвалили рішення про висилку російських дипломатів на знак солідарності з Чехією.

Про це повідомив міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс у Twitter.

Зокрема, Латвія висилає з країни одного російського дипломата.

«На знак солідарності з нашими чеськими союзниками і в зв'язку з порушеннями Віденської конвенції Латвія схвалила рішення вислати російського дипломата. Латвія не потерпить підривної діяльності на своїй території або на території своїх партнерів і союзників», - написав голова МЗС Латвії.

Небажані особи: з яких країн висилали російських дипломатівРосійських дипломатів за останні роки висилали практично з усіх країн Європи, а також з США та Канади. Найчастіше за шпигунство.

Водночас до Міністерства закордонних справ Литви викликали представника російського посольства у Вільнюсі, де йому вручили ноту, котра оголошує двох дипломатів РФ персонами нон грата.

Відзначається, що два співробітники посольства РФ в Литві оголошені небажаними особами в країні за діяльність, несумісну зі статусом дипломата. Вони мають протягом семи днів залишити Литву.

«Литва схвалила це рішення після безпрецедентних подій в Чеській Республіці, на знак солідарності з нашим союзником, який постраждав від безпрецедентно небезпечного нападу, і в знак повної підтримки дій Чеської Республіки у відповідь на бомбардування 2014 року і неадекватні кроки Росії», - йдеться в повідомленні.

Раніше Словаччина вирішила вислати трьох російських дипломатів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: