Порошенко в СБУ допитували понад три години

Читать на русском
Допит колишнього президента України і нардепа Петра Порошенка у якості свідка у справі Медведчука-Козака тривав в СБУ понад три години.
Фото: Twitter Порошенка

Допит колишнього президента України і нардепа від «Європейської солідарності» Петра Порошенка у якості свідка у справі Медведчука-Козака тривав у Службі безпеки понад три години.

Після допиту сам Порошенко повідомив, що питання стосувалися закупівель вугілля на непідконтрольних Києву територіях у 2019 році. За його словами, він може легко пояснити, чому Україна купувала вугілля на непідконтрольних територіях у 2014-15 року в умовах кризи. Однак нинішня ситуація із закупівлями у нього викликає питання, пише РБК-Україна.

Річниця дебатів: що зараз із претензіями, які Зеленський пред'являв ПорошенкуРічниця дебатів на стадіоні. Чи можна Зеленському пред'явити ті ж претензії, які він озвучував Порошенку.

У той же час адвокати Порошенка заявили, що інформація про допит є таємницею слідства. Вони також розповіли, що слідство не захотіло отримати від Порошенка документи. Тому, за словами захисників, якщо після цього у Порошенка будуть обшуки - «то це буде дивно».

Нагадаємо, Порошенко прийшов до СБУ сьогодні близько 13 години.

31 травня його допит в СБУ перенесли на прохання його адвокатів. 27 травня колишній президент теж не прийшов не допит, оскільки поїхав на Донеччину.

11 травня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

Їх підозрюють у зраді, порушенні законів і звичаїв війни і замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.

13 травня суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 20 травня Печерський райсуд Києва дав дозвіл на затримання Козака.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: