Підсумки тижня в Раді: депутати проголосували 37 законопроєктів

Читать на русском

Верховна рада цього тижня розблокувала підписання земельного закону, зробила крок до заборони продавати дітям ліки, а також почала розглядати поправки до президентського законопроєкту про амністію капіталів. Ще одна важлива подія останніх днів – з'явився текст законопроєкту про олігархів. «Слово і діло» пропонує подивитися на підсумки роботи парламенту.

Депутати з 1 до 4 червня ухвалили 10 постанов. Серед них – постанова щодо інциденту з примусовою посадкою літака Ryanair у Мінську: Верховна рада засудила дії Білорусі і закликала звільнити всіх політв'язнів. На нашій інфографіці можна подивитися, як фракції та групи голосували за цю заяву.

Також прийнято кілька постанов про призначення позачергових виборів в областях. Ще однією постановою депутати заснували День пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Росії. Він буде щорічно 4 червня.

За тиждень Рада встигла ухвалити 37 законопроєктів: 22 – за основу та 15 – в цілому. У другому читанні був ухвалений закон про обмеження обігу пластикових пакетів в Україні. У першому читанні ініціативу підтримали ще в листопаді 2019-го. Як аналогічна заборона працює у світі, можна подивитися на інфографіці.

Ухвалено закон про окремі питання здійснення габаритно-вагового контролю. Він закріплює можливість автоматичної фіксації порушень норм габаритно-вагового контролю, а «Укртрансбезпека» тепер може штрафувати водіїв за перевантаження.

Крім того, Рада врегулювала питання соціального захисту медичних працівників, які постраждали від COVID-19. Згідно з новим законом, держава забезпечує страхові виплати медикам державних і комунальних установ у разі встановлення групи інвалідності внаслідок захворювання COVID-19 протягом одного року з дня захворювання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які обіцянки влітку повинні виконати народні депутати.

Також «Слово і діло» проаналізувало, як фракції та групи голосували за основні кадрові призначення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: