Тиждень у парламенті: скільки законопроєктів проголосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада цього тижня, нарешті, завершила розгляд тисяч правок до змін у Земельний кодекс, законопроєкт ухвалили у другому читанні. Також депутати традиційно провели кілька позачергових засідань, призначили нового міністра енергетики і зробили собі у п'ятницю вихідний від засідань. «Слово і діло» пропонує подивитися на підсумки тижня в парламенті у цифрах.

За вівторок-четвер Верховна рада ухвалила 5 постанов. Одна з них стосувалася зміни порядку роботи – п'ятницю зробили непленарною, а для роботи в комітетах і фракціях. Також прийняли постанову про призначення Германа Галущенка міністром енергетики, як за нього голосували нардепи можна подивитися на інфографіці.

Крім того, парламент звернувся до Кабміну щодо вжиття термінових заходів для зниження ціни на електроенергію для побутових споживачів, які постійно проживають в 30-кілометровій зоні атомних електростанцій. Для такої категорії громадян запропонували протягом 14 днів встановити пільговий тариф в розмірі 70% від чинного.

За три робочих дні депутати проголосували 23 законопроєкти: 11 – за основу та 12 – в цілому. У другому читанні були ухвалені зміни в Земельний кодекс та інші законодавчі акти щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин.

Ухвалено зміни до закону «Про туризм» щодо розширення кола суб'єктів надання готельних послуг. Тепер за законом готель – це не підприємство, а суб'єкт господарювання будь-якої організаційно-правової форми та форми власності, у власності або в користуванні якого перебуває об'єкт нерухомості, який складається з 6 і більше номерів та надає готельні послуги з тимчасового проживання.

Крім того, ухвалені зміни в закон «Про запобігання корупції» щодо вдосконалення окремих аспектів декларування. Зокрема, депутатам не потрібно буде вносити в декларації громадські приймальні, якщо вони перебувають у державній комунальній власності або в оренді. Крім того, більше не проводитимуть спецперевірку або повну перевірку декларацій радників голови парламенту.

Нагадаємо, «Слово і діло» порахувало, скільки у Верховній раді IX скликання кандидатів і докторів наук. Поіменної список можна подивитися тут.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: