ВАКС наклав грошове стягнення на обвинувачену суддю

Читать на русском
Антикорупційний суд вирішив накласти грошове стягнення на обвинувачену районну суддю за неявку до судової зали.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд за неявку на засідання наклав грошове стягнення на суддю Броварського міськрайонного суду Київської області Ганну Білик, яку Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 14 січня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як встановила колегія, суддя Білик була належно повідомлена про дату, час та місце цього судового засідання, але не з'явилась. У суді зазначили, що обвинувачена обмежилась надісланням клопотання про відкладення призначеного судового засідання у зв'язку з лікарняним, проте без надання доказів на підтвердження поважності причин свого неприбуття.

Тому колегія вирішила поставити на обговорення питання про накладання на обвинувачену грошового стягнення зважаючи на на відсутність підтвердження поважності причин її неявки на судове засідання. Адвокат заперечував проти задоволення клопотання, але вказав, що йому невідомі причини відсутності обвинуваченої, та зазначив, що на його телефонні дзвінки вона не відповідає. Прокурор САП просив накласти грошове стягнення.

Вивчивши питання, судді вирішили накласти грошове стягнення на обвинувачену суддю Білик. Колегія вказала, що вона не надала доказів підтвердження факту перебування на лікарняному, а також не повідомила назву медичного закладу та існування перешкод для його тимчасового залишення.

Як відомо, за версією слідства, суддя Броварського міськрайонного суду Київської області Білик вимагала гроші у приватного підприємства за винесення уточнювального рішення на його користь у справі про вилучення 13,5 тонн пального органами Державної фіскальної служби. Свої «послуги» суддя оцінила у 1000 євро. Натепер вона є чинною суддею, згідно з сайтом Броварського міськрайонного суду Київської області.

Нагадаємо, ВАКС призначив до розгляду справу рівненського судді. Також обвинувачений у справі екссудді Голосіївського суду відмовився від адвокатів. Раніше глава Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк знову не з'явився до антикорупційного суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: