Голову харківського адмінсуду відсторонили від здійснення правосуддя

Читать на русском
Вища рада правосуддя вирішила задовольнити клопотання генпрокурора Ірини Венедіктової  Валентинівни та тимчасово відсторонити суддю Харківського окружного адміністративного суду Панченко Ольгу Володимирівну від здійснення правосуддя.

Вища рада правосуддя вирішила задовольнити клопотання генпрокурора Ірини Венедіктової Валентинівни та тимчасово відсторонити суддю Харківського окружного адміністративного суду Панченко Ольгу Володимирівну від здійснення правосуддя.

Про це пише офіційний сайт відомства 27 травня.

Таке рішення було схвалене у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження за обвинуваченням Панченко Ольги Володимирівни у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 369 Кримінального кодексу України.

Нещодавно апеляційна палата ВАКС відсторонила Панченко з посади голови ХОАС.

Як відомо, 22 вересня Панченко повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція надати неправомірну вигоду). За версією слідства, голова Харківського окружного адмінсуду здійснювала тиск на одного з суддів Харківського ОАС, аби той ухвалив рішення в адміністративній справі щодо земельного питання на користь комерційної компанії.

Раніше ВАКС відпустив голову Харківського ОАС під особисте зобов'язання.

Нагадаємо, НАБУ і САП спільно зі Службою безпеки України викрили на дачі хабаря судді керівницю Харківського окружного адмінсуду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: