САП оскаржить виправдання судді Денисюк у газовій справі

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура готує апеляційну скаргу на виправдувальний вирок судді Господарського суду Харківщини.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить виправдувальний вирок судді Господарського суду Харківської області Тетяні Денисюк, яку Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у зловживанні службовим становищем в інтересах справи колишнього народного депутата Олександра Онищенка про газові схеми.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурорами САП готується апеляційна скарга на виправдувальний вирок стосовно судді Господарського суду Харківської області. САП не погоджується з рішенням суду першої інстанції та оскаржить вирок в Апеляційний палаті Вищого антикорупційного суду», – інформує прокуратура.

Як відомо, антикорупційний суд виправдав суддю Денисюк у зловживання службовим становищем. Також суд закрив епізод про винесення завідомо неправосудного рішення через декриміналізацію злочину.

Як відомо, САП обвинувачуює Денисюк в ухваленні завідомо неправосудного рішення у господарській справі і зловживанні службовим становищем. Так, вона зобов'язала ПАТ «Укргазвидобування» передати ТОВ «Карпатнадраінвест» природний газ, попередньо арештований ухвалами слідчого судді у кримінальному провадженні стосовно колишнього народного депутата Олександра Онищенка про «газові схеми».

Це рішення обвинувачена ухвалила на підставі розгляду зустрічної позову від приватної фірми, розгляд якого, до того ж, відбувся без сплати позивачем судового збору, внаслідок чого державний бюджет недоотримав понад 200 тисяч гривень.

За даними слідства, у межах цієї ж господарської справи суддя задовольнила клопотання представника компанії: зменшила розмір пені, що підлягала стягненню з ТОВ за основним позовом, та відстрочила на один рік виконання рішення щодо стягнення понад 3 млн грн боргу на користь ПАТ «Укргазвидобування» за відсутності документального підтвердження наявності підстав для задоволення такого клопотання. Компанію «Карпатнадраінвест» детективи пов'язують з Онищенком.

Нагадаємо, ВАКС дозволив заочно судити екснардепа Онищенка. У грудні 2019 року екснардепа затримали в Німеччині і відправили під варту. САП намагалася добитися екстрадиції Онищенка до України, однак німецька сторона відмовила.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: