Рада планує ухвалити заяву через інцидент з літаком Ryanair у Білорусі

Читать на русском
У четвер, 3 червня, Верховна рада планує розглянути заяву щодо інциденту з примусовою посадкою літака компанії Ryanair у Мінську.
Слово і діло

У четвер, 3 червня, Верховна рада планує розглянути заяву щодо інциденту з примусовою посадкою літака компанії Ryanair у Мінську.

Згідно з порядком денним засідання, на початку парламентарії розглянуть проєкт постанови №2195-П «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони» та шість альтернативних.

Зеленський оцінив ступінь загрози для України від зближення РФ і БілорусіУ разі об'єднання ці країни можуть інтегрувати оборонне співробітництво і чинити серйозний тиск на Україну відразу з декількох сторін

Передбачено також ухвалення рішення щодо проєкту постанови №5597 «Про Заяву Верховної Ради України щодо інциденту з примусовою посадкою літака компанії Ryinair у Мінську». У документі йдеться про засудження дій Республіки Білорусь щодо примусової посадки літака, міститься заклик до білоруської влади негайно звільнити Романа Протасевича та всіх політв'язнів.

Порядком денним також заплановано питання ратифікації Угоди між урядами України та Сполучених Штатів Америки про продовження дії Угоди між урядом України та урядом США про співробітництво у сфері науки та технологій (проєкт №0100).

У другому читанні планується розгляд законопроєкту №5155 про внесення зміни до статті 16 Закону України «Про валюту і валютні операції».

Нардепи також планують у другому читанні розглянути президентський законопроєкт №4651 щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Нагадаємо, у народних депутатів залишилося чотири пленарних тижні до початку парламентських канікул в липні.

Цього тижня Верховна рада хоче завершити підготовку до запуску ринку землі, розглянути законопроєкти про амністію капіталів і зміни в законодавство про електронне декларування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: