ВАКС призначив засідання у справі депутата Київради Кримчака

Читать на русском
Антикорупційний суд одержав повторно скерований обвинувальний акт стосовно київського депутата та його родича про заволодіння землею.

Вищий антикорупційний суд призначив на 5 липня підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням депутата Київської міської ради Сергія Кримчака, яке вже відправляли для розгляду по суті, але ВАКС його повернув.

Таке рішення 25 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити на 5 липня о 8:00 у приміщенні Вищого антикорупційного суду підготовче судове засідання у кримінальному провадженні», – йдеться в ухвалі.

Як відомо, 17 вересня 2020 року Вищий антикорупційний суд повернув назад Спеціалізованій антикорупційний суд обвинувальний акт стосовно Кримчака та його двоюрідного брата Василя Тем'янинця. 29 вересня прокурор САП поновив розслідування справи, а вже 1 жовтня знову завершили слідство і відкрили захисту матеріали слідства.

За версією слідства, Кримчак організував схему заволодіння шістьма земельними ділянками в Києві. Загальна вартість цих земель становила понад 2,5 млн грн. До реалізації цієї схеми посадовець залучив свого брата. Той за дорученням депутата шукав осіб, на яких можна приватизувати земельні ділянки у Голосіївському районі Києва, що перебували в комунальній власності.

Після того, як перелік таких осіб був готовий, чиновник власним листом ініціював включення питання про виділення їм землі до порядку денного комісії. Згодом, на сесії Київради, ініціатор разом із іншими депутатами голосував за ухвалення відповідного рішення. У результаті шість земельних ділянок загальною площею 0,47 га виділено заздалегідь визначеним особам, які про це навіть не здогадувалися. У подальшому детективи встановили, що набуття землі у власність оформлювалося за підробленими документами.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи Кримчака. Також САП скерувала цю справу до суду. Пізніше обвинувальний акт стосовно депутата передали до ВАКС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: