Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр оборони України

Резніков пообіцяв до кінця 2020 року відкрити на адмінкордоні з Кримом сервісний центр

14 листопада 2020 року віце-прем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков пообіцяв до кінця 2020 року відкрити на адмінкордоні з Кримом сервісний центр.
Не виконано
Сказано 14 листопада 2020 р.

Джерело

  • https://www.pravda.com.ua/news/2020/11/14/7273585/
  • https://news.obozrevatel.com/ukr/politics/reznikov-poobitsyav-krimu-pokrascheni-kpvv-zamist-zvilnennya.htm
  • Лист Мінреінтеграції від 15 січня 2021 року
  • https://mtot.gov.ua/ua/search/search=%D0%A7%D0%BE%D0%BD%D0%B3%D0%B0%D1%80
  • https://mtot.gov.ua/ua/u-2021-roci-minreintegraciii-prodovjit-robotu-nad-vidkrittjam-servisnih-centriv-na-kpvv-ta-programoju-kompensaciii-za-zrunovane-jitlo

Результат

У 2020 році робота над створенням нової сервісної зони не була завершена, тому обіцянці присвоєно статус «не виконано».

Як свідчить інформація листа Мінреінтеграції від 15 січня 2021 року, Мінреінтеграцїї спільно з Херсонською ОДА, АТ «Укрзалізниця», ТОВ «СОКАР ЕНЕРДЖІ Україна» (у травні 2020 р.) укладено меморандум про взаєморозуміння та співробітництво, а також створено відповідну координаційну групу. В рамках роботи координаційної групи, визначено основні заходи для створення хабу та модернізації КПВВ «Чонгар».

Для можливості подальшого утримання та облаштування КПВВ Кабмін 21 жовтня погодив відчуження у АТ «Укрзалізниця» в державну власність із віднесенням до сфери управління Мінреінтеграції тимчасового КПВВ «Чонгар» та зони сервісного обслуговування перед ним. 9 грудня утворено комісію з питань передачі зазначеного майна, установча нарада якої відбулась 28 грудня для визначення шляхів реалізації цього заходу.

Не повідомляли про відкриття сервісного центру і на сайті Мінреінтеграції, як це зазвичай відбувається.

Водночас редакція продовжує слідувати за обіцянкою Олексія Резнікова від 25 вересня 2020 року про відкриття сервісного центру на КПВВ «Чонгар», тоді урядовець не обмежував себе термінами.