Антикорупційний суд продовжує знімати арешт з майна у справі Клименка

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув ще два клопотання про скасування арешту у межах закритої справи колишнього міністра.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд скасував арешт корпоративних прав п'яти приватних компаній та дев'яти квартир у межах закритого кримінального провадження стосовно колишнього міністра доходів та зборів Олександра Клименка.

Такі рішення 19 і 28 травня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

29 квітня Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила справу Клименка. У САП пояснили, що у ній закінчилися строки на розслідування ще у 2018 році, а тому неможливо було збирати нові докази.

Через це до суду звернувся представник офшорної кіпрської компанії SAPHANA CAPITAL LTD і просив скасувати арешт корпоративних прав ТОВ «Глорія Юкрейн». Також до суду звернувся представник власника дев'яти квартир і корпоративних прав п'яти компаній, а саме: ТОВ «Маркет Центр», ТРЦ «Бонанза», ТОВ «Рокада-Транс», ТОВ «Поділ Рент» і ТОВ «Дорентал».

У листопаді 2013 року видання Insider з'ясувало, що брат Олександра Клименка Антон є співвласником ТОВ «Голдвейн» і «Юнісон Груп».

Як відомо, з 2014 року цю справу розслідувала Генеральна прокуратура України. За версією слідства, Клименко у 2012-2013 роках, перебуваючи у складі очолюваної колишнім президентом України Віктором Януковичем злочинної організації, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану та злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету на загальну суму 3,1 млрд грн, шляхом незаконного відшкодування з держбюджету ПДВ на рахунки трьох фіктивних підприємств. Наприкінці 2019 року Генпрокуратура передала цю справу до НАБУ.

Нагадаємо, суд дозволив заочне слідство стосовно Клименка. У травні 2020 року апеляційна палата ВАКС скасувала його заочний арешт.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: