У ВАКС пояснили скасування заочного арешту Клименка

Читать на русском
Суддя-спікер апеляції антикорупційного суду розповіла, чому суд скасував заочне взяття під варту ексглави Міндоходів.
Олександр Клименко

Апеляційна палата скасувала заочний арешт колишнього міністра доходів та зборів Олександра Клименка, оскільки військовий прокурора не скерував постанову про оголошення його в міжнародний розшук до Національного бюро Інтерполу в Україні.

Про це повідомляє пресслужба палати Вищого антикорупційного суду.

«Прокурор військової прокуратури дійсно ухвалив процесуальне рішення у формі постанови, яким у порядку ст. 281 КПК оголосив міжнародний розшук підозрюваного (Клименка – ред.). Проте, стороною обвинувачення не долучено жодних доказів, які б свідчили про вчинення органом досудового розслідування будь-яких дій, направлених на реалізацію відповідної постанови, зокрема доказів внесення відомостей про оголошення особи в міжнародний розшук до ЄРДР та надіслання запиту про оголошення розшуку до Національного центрального бюро Інтерполу в Україні», – інформує суддя-спікер апеляції ВАКС Інна Калугіна.

Суддя додала, що наразі слідство проводять детективи НАБУ, а процесуально керівництво – прокурори САП. Тому, дане рішенням суду не позбавляє сторону обвинувачення права повторного звернення із відповідним клопотанням до слідчого судді в разі усунення вказаних недоліків.

За версією слідства, Клименко у 2012-2013 роках, перебуваючи у складі очолюваної колишнім президентом України Віктором Януковичем злочинної організації, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану та злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету на загальну суму 3,1 млрд грн, шляхом незаконного відшкодування з держбюджету ПДВ на рахунки трьох фіктивних підприємств.

Нагадаємо, суд дозволив заочне слідство стосовно Клименка. Раніше Генеральна прокуратура України змінила підслідність у справі за детективами Національного антикорупційного бюро і передала туди справу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: