В окупованому Криму заочно винесли вирок Чубарову

Читать на русском
У Криму так званий суд заочно засудив голову Меджлісу Рефата Чубарова до шести років колонії і штрафу в розмірі 200 тисяч рублів  (74,5 тисяч гривень).
facebook.com/denisovaombudsman

Підконтрольний країні-окупанту РФ «Верховний суд Криму» незаконно засудив голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова до 6 років позбавлення волі в колонії загального режиму.

Про це повідомила Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова в Facebook 1 червня.

Стратегія деокупації Криму: як Україна повертатиме півострівСтратегію деокупації Криму затвердив Володимир Зеленський. Слово і діло пропонує подивитися, як Україна має намір повертати півострів.

За її словами, Чубарову винесли вирок за нібито «організацію масових заворушень» 26 лютого 2014 року за стінами кримського парламенту.

«Голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова підконтрольний країні-окупанту РФ «Верховний суд Криму» незаконно засудив до 6 років позбавлення волі в колонії загального режиму, штрафу в розмірі 200 тисяч рублів РФ та 200 годин виправних робіт за нібито «організацію масових заворушень» 26 лютого 2014 року під стінами кримського парламенту», - написала омбудсмен.

Вона нагадала, що саме в той день відбувся багатотисячний мітинг кримських татар і проукраїнських активістів на підтримку територіальної цілісності України, який став початком опору російської окупації.

«Підкреслюю: з початку цього судилища Рефат Чубаров був позбавлений права на справедливий судовий розгляд справи, доступу до правосуддя та ефективного юридичного захисту, що є прямим порушенням статей 6, 13 Європейської Конвенції з прав людини», - уточнила Денісова.

Вона переконана, що сьогоднішній вирок став ще одним свідченням того, що країна-окупант продовжує політику переслідування і репресій українських громадян і закликала світову спільноту відреагувати на ці факти.

Нагадаємо, раніше Чубаров заявив, що до стратегії деокупацію Криму не внесли принципові пропозиції Меджлісу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: