У МОН розповіли, як будуть відбирати студентів у президентський університет

Читать на русском
Для вступу в новий президентський університет в Києві потрібно буде успішно скласти ЗНО. Після цього буде другий етап відбору.
mon.gov.ua

Для вступу до нового президентського університету у Києві потрібно буде успішно скласти ЗНО. Після цього буде другий етап відбору.

Про це розповів міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в програмі «Офіційна розмова» телеканалу «Дім».

Tesla, мільйони готівкою та сонячні станції: що декларують ректори найбільших університетівАналітики Слово і діло перечитали декларації ректорів, які керують найбільшими університетами країни та підготували інфографіку з найцікавішими деталями.

«Ми будемо стартувати із зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) як елемента ранжирування - з математики або іншого предмету. Але це тільки початок. Це початок, коли з усією трьохсоттисячної армії випускників, ми виберемо 20 талановитих», - сказав Шкарлет.

За його словами, спочатку за результатами ЗНО відберуть 1-2 тисячі людей. Далі будуть інші етапи відбору, щоб виділити 20 осіб.

«Передбачено обов'язкове працевлаштування в ключових сферах забезпечення безпеки, життєдіяльності та майбутнього держави. Однак принцип трансферу, як в спорті, ми не заперечуємо. Якщо хтось із приватних компаній захоче рекрутувати випускника цього університету в свій бізнес, він має право компенсувати державі певну суму, і держава повинна отримати якийсь заробіток від своєї високоінтелектуальної праці», - додав голова МОН.

Новый Президентский университет. Подробности | Официальный разговорТелеканал ДОМ

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 31 травня підписав указ про створення президентського університету в Києві. Указ включає створення самого університету, архітектурної концепції, яка повинна бути покладена в техніко-економічне обґрунтування всього.

Початок навчання у виші заплановано на 1 жовтня 2023 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: