У світі від коронавірусу вже одужали більше 153 млн людей

Читать на русском
На ранок понеділка, 31 травня, у світі на COVID-19 захворіли 171 028 180 людей. З них одужало 153,1 млн. Кількість померлих зросла до 3,5 млн.
Reuters

На ранок понеділка, 31 травня, у світі на COVID-19 захворіли 171 028 180 людей. З них одужало 153,1 млн. Кількість померлих зросла до 3,5 млн.

Країнами з найбільшим поширенням коронавірусу залишаються США, Індія, Бразилія, Франція,, Туреччина, згідно з даними сайту Worldometers.

Подкаст «Словом» за 31 травня: центри масової вакцинації та зустріч президентів США та Росії«Слово і Діло» представляє щоденний подкаст «Словом». Ми зібрали для вас головні факти та цифри попередньої доби, щоб можна було не тільки читати, а й слухати про важливе, не відволікаючись від щоденних справ.

Найбільшу кількість смертей серед країн світу зафіксовано у США, Бразилії та Індії.

Згідно з останніми даними МОЗ в Україні зафіксовано 2,2 млн випадки COVID-19, з них 50 472 — летальні.

Нагадаємо, у НАН України вважають недостовірною інформацію про штучне походження COVID-19. Науковці пояснили, що, ймовірно, можна вести мову про витік досліджуваного вірусу з лабораторії.

Раніше британська розвідка висловила твердження про те, що COVID-19 може мати штучне, а точніше - лабораторне походження.

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я оприлюднили звіт про свої пошуки походження коронавірусу. Згідно з їхніми даними, COVID-19 вперше був зафіксований в листопаді 2019 року, але його реальне походження так і залишилося таємницею. Звіт викликав невдоволення США і ще 13 держав, оскільки в ньому нічого не говорилося про можливу причетність Китаю до створення коронавірусу.

Пізніше ВООЗ піддала різкій критиці постійне втручання політиків у розслідування, покликане встановити джерело походження коронавірусу і зажадала від політичних сил припинити заважати працювати організації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: