Другий рік пандемії коронавірусу буде смертоносніше першого – ВООЗ

Читать на русском
Незважаючи на те, що за рік вчені значно просунулися в розумінні природи коронавірусу, жертв буде більше
Тедрос Аданом ГебреісусReuters

Другий рік пандемії коронавірусу виявиться для світу значно більш смертоносним, ніж перший рік.

Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус на брифінгу 14 травня.

«Коронавірус вже коштував життя понад 3,3 мільйона людей, і ми на шляху до того, що другий рік пандемії стане набагато більш смертоносним, ніж перший», - вважає Гебрейесус.

Які країни світу та коли запровадять паспорти вакцинаціїЯкі країни у світі вже розробили паспорти вакцинації і що туди записують, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Основною проблемою, за його словами, залишається ситуація з поставками вакцини проти коронавірусу.

«На цьому тижні я був радий бачити лідерів і виробників, які працюють над вирішенням деяких з цих питань», - додав гендиректор ВООЗ.

Гебреісус додав, що за рік пандемії вченими всього світу був досягнутий значний прогрес в розумінні способів передачі коронавірусу, епідеміологічних тенденцій, а також в розробці методик діагностики та лікування COVID-19 і створенні великої кількості вакцин проти цієї хвороби.

Media briefing on COVID-19World Health Organization (WHO)

Раніше у ВООЗ зазначили, що захворюваність і смертність від коронавірусу в усьому світі вийшли на плато на неприйнятно високий рівень.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я раніше зазначила, що близько десятка країн, переважно африканських, все ще чекають отримання вакцин від коронавірусу.

Також у ВООЗ заявили про неприйнятність існуючого нерівного розподілу вакцин у світі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: