Росія перекинула до Сирії стратегічні бомбардувальники Ту-22М3

Читать на русском
Ту-22М3 - дальній надзвуковий ракетоносець-бомбардувальник, які оперує керованими ракетами та авіаційними бомбами. Його дальність польоту становить близько шести тисяч км.
Ту-22М3Відкрите джерело

До Сирії прибули російські стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-22М3. Це перший випадок, коли російські «стратеги» базуватимуться безпосередньо в САР, на території авіабази Хмеймім.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Росії.

«Екіпажі далеких бомбардувальників придбають практичні навички відпрацювання навчальних завдань в нових географічних районах в ході виконання польотів в повітряному просторі над акваторією Середземного моря. На авіабазі Хмеймім завершена реконструкція другої злітно-посадкової смуги з повною заміною покриття та установкою нового світлосигнального і радіотехнічного обладнання», - сказано в повідомленні.

Реконструкція авіабази означає, що з Хмейміма тепер зможуть діяти літаки всіх класів, які знаходяться на озброєнні Росії, в тому числі найважчі.

«Після виконання всіх поставлених навчальних завдань далекі бомбардувальники повернуться на аеродроми постійного базування на території Російської Федерації», - наголошується в повідомленні.

Ту-22М3 - дальній надзвуковий ракетоносець-бомбардувальник, які оперує керованими ракетами та авіаційними бомбами. Його дальність польоту становить близько шести тисяч км.

Нагадаємо, раніше в Росії в результаті інциденту на аеродромі під містом Калуга в повному складі загинув екіпаж стратегічного бомбардувальника Ту-22М3.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: