Франція виступила проти збільшення бюджету НАТО

Читать на русском
Франція виступає рішуче проти збільшення бюджету НАТО ще 20 млрд доларів протягом наступних 10 років.
Фото з відкритих джерел

Франція виступає рішуче проти збільшення бюджету НАТО ще 20 млрд доларів протягом наступних 10 років.

Про це пише Reuters, посилаючись на джерела у дипломатичних колах.

Так, додаткові кошти повинні надати НАТО більше гнучкості у протидії військовим загрозам, змінам клімату та посиленню Китаю.

«Ухвалення плану 20 мільярдів доларів, покликаного дати НАТО більше гнучкості у протидії військовим загрозам, змінам клімату та посиленню Китаю, наразилося на рішучий спротив Франції, яка побоюється, що це може завадити її оборонним пріоритетам», – йдеться у повідомленні.

Червона ганчірка для Путіна: чому Україна не поїде на саміт НАТОУ НАТО не хочуть дражнити Володимира Путіна перед його зустріччю з Джо Байденом, яка відбудеться після саміту Альянсу.

Однак дипломати повідомили про готовність Франції вислухати аргументи на користь запропонованого плану.

«Якщо йдеться про значне збільшення внеску держав до спільного бюджету та зміну філософії НАТО, коли фокус буде переміщено із національної відповідальності на розмиття відповідальності, Франція відповість рішучим «ні», – наголосив неназваний французький дипломат.

Нагадаємо, Кулеба пояснив, чого Україна хоче від НАТО. Міністр закордонних справ України зазначив, що Україна, звичайно, вдячна партнерам з НАТО за підтримку в рамках рішень Бухарестського саміту 2008 року, за постійне підтвердження політики відкритих дверей, проте не хоче, щоб це все перетворилося на «політику годівлі обіцянками».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: