Україна закуповуватиме військове оснащення через діючі за стандартами НАТО організації

Читать на русском
Здійснення оборонних закупівель за кордоном через діючі за стандартами НАТО організації дозволить позбутися посередників і надасть армії доступ до техніки та оснащення, яке не виготовляється в Україні
Збройні Сили УкраїниEPA - European Pressphoto Agency

Україна планує купувати за кордоном товари оборонного призначення для Збройних сил України, користуючись сприянням міжнародних спеціалізованих організацій, що працюють відповідно до стандартів НАТО.

Про прийняте урядом рішення 26 травня повідомила пресслужба Кабінету Міністрів України.

Так, на засіданні Кабмін прийняв постанову «Про затвердження переліку міжнародних спеціалізованих організацій, їх представництв, що здійснюють закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення». Документ дозволяє купувати всі необхідні товари, роботи та послуги оборонного призначення через спеціалізовані міжнародні організації.

Удвічі менше бронетехніки та автомобілів: як Міноборони виконало плани з оснащення ЗСУ на 2020 рікЯк Міноборони виконало свої плани з оснащення ЗСУ на 2020 рік, дивіться в інфографіці «Слово і діло».

Серед організацій, з якими працюватиме Україна - Агентство НАТО зі зв'язку та інформації (NATO Communications and Information Agency), Агентство НАТО з підтримки та постачання (NATO Support and Procurement Agency) і програма уряду США «Міжнародні військові продажі» (Foreign Military Sales).

«Це відкриває для України перспективу закупівлі за кордоном відсутніх на вітчизняному ринку робіт, послуг і товарів без посередників, а також створить умови для оптимізації витрат оборонного бюджету. Крім того, це сприятиме налагодженню взаємодії та посиленню сумісності з НАТО, а також виконанню Україною укладених міжурядових і міжвідомчих угод», - прокоментував нововведення Міністр оборони України Андрій Таран.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський пропонує збільшити чисельність Збройних сил України на 11 тисяч – до 261 тисячі військовослужбовців. Також на сайті ВР був оприлюднений текст законопроєкту Зеленського №5558 про національний опір.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: