Данилов вважає загибель літака МАУ над Іраном терактом

Читать на русском
Тегеран міг піти на навмисне знищення українського літака з необхідності відвернути увагу громадськості країни, вважає секретар РНБО
Олексій ДаниловСвобода слова

Не виключається те, що знищення Іраном українського пасажирського літака авіакомпанії МАУ 8 січня 2020 року - це навмисний і свідомий терористичний акт з боку Тегерана.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов заявив 28 травня в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Данилов вважає, що Тегеран міг піти на навмисне знищення українського літака з необхідності відвернути громадськість країни від вбивства американцями генерала Касема Сулеймані та таким чином «зберегти обличчя», не оголошуючи американцям джихад (священну війну).

Нагадаємо, раніше суд в Канаді визнав терактом збиття літака МАУ в Ірані. Таке рішення було прийнято на підставі думки двох експертів, один з яких прийшов до висновку, що Іран знав, що повітряне судно є цивільним літаком.

Данилов і раніше дотримувався тієї версії, що катастрофа літака МАУ була навмисною атакою Ірану, яка повинна була зупинити ескалацію конфлікту Ірану і США.

Нагадаємо, 8 січня 2020 року літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії МАУ був збитий іранськими військовими. На борту були 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі 176 людей загинули.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: