Катастрофа МАУ: притягнуто до відповідальності 10 посадовців Ірану

Читать на русском
Прокуратура Ірану пред'явила звинувачення 10 посадовим особам у справі про збиття українського літака авіакомпанії МАУ під Тегераном у січні 2020 року.
Reuters

Прокуратура Ірану висунула звинувачення 10 посадовим особам у справі про збиття українського літака авіакомпанії МАУ під Тегераном у січні 2020 року.

«10 посадових осіб, які мають стосунок до катастрофи українського літака, притягнуті до відповідальності. Необхідні висновки будуть зроблені в суді», - заявив колишній прокурор провінції Тегеран Голамаббас Торкі на церемонії передачі повноважень своєму наступникові, повідомляє ISNA.

Як відомо, Іран представив звіт про катастрофу з літаком МАУ, який був збитий під Тегераном 8 січня 2020 року двома ракетами. У звіті названо винуватця - це оператор ППО, який помилився і випустив дві ракети. Глава МЗС України Дмитро Кулеба розкритикував цей звіт.

Нагадаємо, катастрофа сталася 7 січня 2020 року. Літак Міжнародних Авіаліній України збили військові Корпуси вартових ісламської революції (КВІР), коли той вилітав з аеропорту Тегерана. В результаті загинули 176 осіб, зокрема, український екіпаж.

Іран у своєму остаточному звіті по краху літака повідомив, що причиною рішення збити літак була помилка оператора протиповітряної оборони, який визначив літак як «ворожий об'єкт». У МЗС України назвали звіт Ірану цинічною спробою приховати справжні причини збивання літака.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: