Катастрофа МАУ: з'явилися докази приховування Іраном причин

Читать на русском
Влада Ірану від самого початку знала про те, чому розбився літак МАУ в січні 2020 року, але навмисно три дні приховувала цю інформацію.

Влада Ірану від самого початку знала про те, чому розбився літак МАУ в січні 2020 року, але навмисно три дні приховувала цю інформацію.

Про це з посиланням на запис з міністром закордонних справ Ірану Мохаммадом Джавадом Заріфом повідомляє The New York Times у понеділок, 26 квітня.

У розпорядженні видання опинився запис розмови Заріфа з іранським журналістом Саїдом Лейлазом. Міністр кілька разів говорить про те, що озвучена ним інформація не для публікації. Він стверджує, що його роль як члена уряду Ірану є досить умовною, так як позиція МЗС і заяви залежать виключно від верховного лідера і Корпусу вартових ісламської революції.

Заріф додав, що КВІР відразу знав про те, що літак збили двома ракетами класу «земля-повітря», хоча визнав це тільки лише три дні. Сам Заріф був присутній на засіданні Радбезу Ірану і заявив, що світ потребує пояснення катастрофи.

За його словами, військове керівництво зажадало від нього опублікувати твіт про те, що інформація щодо атаки ракетами нібито не відповідає дійсності. При цьому він просив сказати йому правду про те, чи правда, що іранська ракета потрапила в літак МАУ.

«Бог мій свідок, вони відреагували на мене так, як якщо б я заперечував існування Бога», - заявив міністр.

Нагадаємо, 8 січня 2020 року літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії МАУ був збитий іранськими військовими. На борту були 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі 176 осіб загинули.

МЗС опублікувало спільну заяву України, Афганістану, Великобританії, Канади та Швеції до річниці катастрофи літака МАУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: