США вирішили не повертатися в договір з відкритого неба – Associated Press

Читать на русском
Відзначається, що рішення Вашингтона не зміниться, попри активну підготовку зустрічі Байдена з президентом Росії Володимиром Путіним
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Адміністрація президента Сполучених Штатів Джозефа Байдена 27 травня повідомила представникам Росії, що США не будуть повертатися в Договір з відкритого неба (ДВН), один з ключових пактів в системі контролю за озброєннями.

Про це повідомляє Associated Press.

Відзначається, що рішення Вашингтона не зміниться, попри активну підготовку зустрічі Байдена з президентом Росії Володимиром Путіним. Інформоване джерело на умовах анонімності, оскільки чиновники не уповноважені офіційно обговорювати це питання, розповіло виданню, що заступник державного секретаря Венді Шерман офіційно повідомила про рішення Вашингтона російську сторону в особі заступника міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова.

ДВН дозволяв спостережні польоти над військовими об'єктами в США і Росії. Його скасування означає, що діє тільки один великий договір, який спрямований на контроль за озброєннями між США і Росією - новий договір СНО, який був продовжений на початку 2021 року.

Нагадаємо, 15 січня Росія оголосила, що виходить з Договору з відкритого неба. При цьому в листопаді 2020 року з договору вийшли США. Штати пояснили свій крок тим, що РФ не дотримується норм Угоди.

У МЗС заявляли, що Україна залишиться в Договорі про відкрите небо.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: