ЗМІ повідомили про підписання США документа про вихід з Договору з відкритого неба

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп підписав документ про намір Сполучених Штатів покинути Договір з відкритого неба.

Президент США Дональд Трамп підписав документ про намір Сполучених Штатів покинути Договір з відкритого неба.

Про це написало американське видання Wall Street Journal з посиланням на свої джерела в адміністрації у неділю, 27 жовтня.

Офіційні представники Білого дому ніяк не прокоментували достовірність матеріалу видання. Відзначається, що фінального рішення щодо виходу з договору ще немає.

Про можливий вихід Вашингтона з договору повідомив 8 жовтня голова кoмітета з міжнародних справ палати пpeдставників США Еліoт Енгeл.

За його словами, ці відомості стали йому відомі з деяких повідомлень, після чого він направив раднику президента США з нацбезпеки Роберту O'Брайену лист з проханням утриматися від цієї «необачної дії».

Енгел зазначив, що договір дозволяє «стежити за військовими переміщеннями в Росії», а його розірвання може привести до розколу в альянсі НАТО.

Договір з відкритого неба (The Treaty on Open Skies) був підписаний 24 березня 1992 року в Гельсінкі 23 державами, що входять в Організацію з безпеки і співробітництва в Європі (OБCE). Метою договору є сприяння зміцненню довіри між державами через вдосконалення механізмів контролю за військовою діяльністю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: