У ХАМАС пообіцяли не зазіхати на гуманітарну допомогу для Палестини

Читать на русском
За словами керівника політичного крила угруповання, ХАМАС не брав цих грошей раніше і не має наміру брати їх в нинішніх умовах
Ілюстративне фотоpicture-alliance

Палестинське радикальне угруповання ХАМАС заявило, що не претендує на гуманітарну допомогу, яка передається міжнародним співтовариством на користь постраждалих під час конфлікту ХАМАС і Ізраїлю жителів палестинського Сектора Газа.

Про це повідомляє AFP.

З такою заявою виступив керівник політичного крила ХАМАС Ях'я Сінвар, який також пообіцяв, що допомога для Сектора Газа буде розподілятися прозоро і неупереджено.

«Ми вітаємо будь-які міжнародні або арабські зусилля з відновлення сектора Газа. Я підтверджую наше зобов'язання не брати ні копійки, призначеної для відновлення і гуманітарної допомоги. Ми ніколи не брали ні копійки в минулому», - запевнив функціонер ХАМАС на пресконференції.

«Залізний купол» над Україною: чи допоможе ізраїльська ПРО прикрити небоУ Міноборони розглядають можливість придбання ізраїльської системи протиракетної оборони Залізний купол.

Нагадаємо, Сполучені Штати нададуть Палестині 360 мільйонів доларів термінової допомоги, яка, серед іншого, буде спрямована на відновлення Сектора Газа. Також Вашингтон простежить, щоб цими коштами не зміг скористатися ХАМАС. Також гуманітарна допомога буде надана Палестині низкою інших держав.

Нагадаємо, в ніч на 21 травня набув чинності режим припинення вогню між Ізраїлем і палестинськими угрупованнями в прибережному анклаві, які протягом 11 днів обмінювалися ударами.

За час конфлікту між ХАМАС і Ізраїлем загинуло понад 200 палестинців, було зруйновано близько 800 будівель, тисячі пошкоджені. Ізраїль отримав від ХАМАС не менше чотирьох тисяч ракет по своїй території.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: