Єгипет запропонував ХАМАС та Ізраїлю ввести режим припинення вогню

Читать на русском
Передбачається, що запропоноване Єгиптом перемир'я набуде чинності о шостій годині ранку 20 травня на території Сектора Газа і прилеглих районів
Ілюстративне фотоReuters

Єгипет запропонував Ізраїлю і палестинському радикальному угрупованню ХАМАС, конфлікт між якими вкрай загострився в останній тиждень, ввести з 20 травня режим припинення вогню.

Про це повідомляє ізраїльське видання Newsru.co.il.

Передбачається, що запропоноване Єгиптом перемир'я набуде чинності о шостій годині ранку 20 травня на території Сектора Газа і прилеглих районів. Лідери ХАМАС вже попередньо висловили згоду і схвалення єгипетської ініціативи.

Земля обітована: чим закінчиться новий арабо-ізраїльський конфліктІзраїль готує військову операцію в підконтрольному угрупованню ісламізму ХАМАС Секторі Гази.

Однак Ізраїль, по всій видимості, не дуже зацікавлений у перемир'ї. Відомо, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, згідно з повідомленнями ЗМІ Ізраїлю, повідомив Білий дім, що Ізраїль буде готовий ввести режим припинення вогню через день або два.

Нагадаємо, що 10 травня Сектор Газа обстріляв територію Ізраїлю. З того дня між Ізраїлем і Сектором Газа тривають активні бойові дії. За цей час сили ХАМАС випустили по території Ізраїлю мінімум 3100 ракет. Згідно з даними Ізраїлю, 90% ракет були перехоплені протиракетною обороною.

Згідно з інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, з 10 травня і по 18 травня в результаті ударів Ізраїлю по сектору Газа загинули не менше, ніж 222 палестинці, ще близько 6 тисяч осіб травмовані.

За тиждень ескалації конфлікту з Ізраїлем в Секторі Газа повністю зруйновано понад 800 житлових будівель, ще близько 10 тисяч пошкоджені.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: