Moderna заявила про безпеку вакцини від коронавірусу для підлітків

Читать на русском
Аналізи крові у підлітків показали, що вакцина викликала імунну відповідь, еквівалентну раніше отриманими результатами у дорослих.

У компанії Moderna заявили, що їхня вакцина від коронавірусу безпечна й ефективна для підлітків.

Дослідження провели серед 3732 дітей у віці від 12 до 17 років в США, повідомляє CNN.

Аналізи крові у підлітків показали, що вакцина викликала імунну відповідь, еквівалентну раніше отриманими результатами у дорослих.

Початкові спостереження показали, що жоден з дітей, які отримали вакцину, не захворів Covid-19 через 14 днів після прийому другої дози. Четверо дітей, які отримували плацебо, дали позитивний результат на коронавірус. Однак в компанії заявляють, що це, що «відповідає 100% ефективності вакцини».

Компанія також перевірила, наскільки ефективна вакцина після всього лише однієї дози. Результати показують, що вакцина була ефективна на 93% після однієї дози при профілактиці легких випадків COVID-19, що включають тільки один симптом коронавірусної хвороби замість двох або більше симптомів.

Компанія заявила, що вакцина «в цілому добре переноситься», і що жодних серйозних проблем з безпекою виявлено не було.

Вакцина Moderna вже дозволена для використання людям у віці від 18 років і старше. Після того, як Moderna запросить у FDA дозвіл на екстрене використання вакцини для підлітків, агентство розгляне дані, представлені компанією і може дозволити використання вакцини.

Нагадаємо, в ЄС першу дозу вакцини від COVID отримала майже половина населення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: