Співробітники лабораторій Уханя почали масово хворіти ще до початку пандемії COVID-19 – WSJ

Читать на русском
У ЗМІ вважають, що це може служити доказом появи коронавірусу з китайських біологічних лабораторій
Ілюстративне фотоpicture-alliance

У Китаї відразу три вчених-вірусолога зі складу персоналу Уханьского Інституту вірусології потрапили в лікарню з важким захворюванням в листопаді 2019 року. До початку пандемії коронавірусу залишався місяць.

Про це йдеться в матеріалі газети The Wall Street Journal, опублікованому 23 травня.

Видання з посиланням на власні анонімні джерела в американській розвідці, які нібито надали журналістам матеріали відповідного звіту, пишуть, що троє вірусологів, які потрапили в лікарню в листопаді 2019 року, працювали в лабораторії з вивчення коронавірусу та інших патогенів. Їх захворювання підозріло нагадувало як власне коронавірус, так і ГРВІ.

Видання вважає, що цей факт може служити підтвердженням теорії, яку підтримують на самій верхівці влади в США - що коронавірус є продуктом китайських лабораторій, а пандемія почалася в результаті витоку вірусу з лабораторій. Видання підтримав колишній керівник групи Державного департаменту США, яка займалася встановленням Походження COVID-19, Девід Ашер.

«Я дуже сумніваюся, що три людини в особливо захищених умовах лабораторії третього рівня, яка працює з коронавірусами, в один тиждень хворіють на ГРВІ, потрапляють в лікарню, і це ніяк не пов'язано з коронавірусом», - заявив він.

Нагадаємо, 30 березня експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) оприлюднили звіт про свої пошуки походження коронавірусу. Згідно з їхніми даними, COVID-19 вперше був зафіксований в листопаді 2019 року, але його реальне походження так і залишилося таємницею.

Уряди чотирнадцяти країн - США, Австралії, Канади, Чехії, Данії, Естонії, Ізраїлю, Японії, Латвії, Литви, Норвегії, Республіки Корея, Словенії та Великобританії - висловили стурбованість підсумками опублікованої Всесвітньою організацією охорони здоров'я доповіді про походження COVID-19.

США з моменту початку пандемії продовжують наполягати на тому варіанті, що коронавірус - продукт китайських біологічних лабораторій. Китай заперечує цей факт і, своєю чергою, звинувачує в тому ж самому Сполучені Штати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: