Постачальники газу для населення в Україні підвищили червневі ціни

Читать на русском
В Україні річна ціна на газ все ще коливається від 7,8 грн/куб.м до 13,5 грн/куб. м з урахуванням ПДВ. Багато постачальників поспішили підвищити ціни на червень, але дехто їх навпаки, знизив
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні низка газопостачальних компаній, які постачають газ населенню, підвищила ціни на червень у порівнянні з травневими.

Про це 26 травня повідомляє портал Енергореформа з посиланням на дані моніторингу сайтів постачальників газу.

Так, річна ціна на газ все ще коливається від 7,8 грн/куб.м до 13,5 грн/куб. м з урахуванням ПДВ.

Лідером з підвищення ціни на газ для населення на Червень стала ТОВ «Херсонська обласна енергопостачальна компанія» - з 10,5 грн/куб.м до 11,89 грн/куб. м (+1,39 грн/куб. м).

Збитки і прибутки: які результати діяльності найбільших енергокомпаній за останні 6 роківЩо про діяльність найбільших енергетичних компаній свідчить фінансова звітність, дивіться на інфографіці Слово і діло.

ТОВ «Житомирська обласна енергопостачальна компанія» підвищила тариф на червень до 11,77 грн/куб.м (у травні - 10,5 грн/куб. м), ТОВ «Волиньелектросбит» - до 8,89 грн/куб. м (у травні - 7,98 грн/куб. м), ТОВ «Закарпаттяенерго» - до 8,88 грн/куб. м (у травні - 7,98 грн/куб. м), ТОВ «Гласкомерц» - до 11 грн/куб. м (у травні - 10 грн/куб. м), ТОВ «Газпромпостач» - до 11,2 грн/куб. м (у травні - 10,2 грн/куб. м), ТОВ «Хмельницькенергозбут» - до 11,5 грн/куб. м (у травні - 9,6 грн/куб. м).

У бік зменшення переглянули свої тарифи ТОВ «Маргаз» - компанія знизила ціни на газ у червні до 8,75 грн/куб; ТОВ «ЕРУ трейдинг», з 10,5 грн/куб. м до 8,9 грн/куб. м, і YASNO (ДТЕК) - з 10,5 грн/куб. м до 8,94 грн/куб. м.

Раніше в Раді зробили припущення, що в результаті того, що з травня в Україні діє річний тариф на газ, борги українців за комунальні послуги можуть у підсумку перевищити 100 млрд грн, а тарифи на тепло зростуть на 57%.

Нагадаємо, з 1 травня, в Україні починає працювати «річний продукт» - фіксована ціна на газ, яка діятиме для українців наступні 12 місяців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: