Стало відомо, коли уряд може затвердити нові ціни на газ для населення

Читать на русском
Кабінет міністрів України ухвалить постанову про врегулювання тарифів на газ для населення вже найближчими днями, а наступного тижня нові тарифи будуть остаточно затверджені.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Кабінет міністрів України ухвалить постанову про врегулювання тарифів на газ для населення вже найближчими днями, а наступного тижня нові тарифи будуть остаточно затверджені.

Про це повідомила народна депутатка від фракції «Слуга народу» Юлія Гришина у Telegram.

Витрати родини на сплату комунальних послуг: динаміка зростання цін за останні 16 роківЯк зростали комунальні платежі за тепло, газ, воду та світло протягом 16 років років на прикладі двокімнатної квартири в Києві.

За її словами, під час онлайн-наради 14 січня між нардепами, представниками Кабміну та НКРЕКП, її учасники домовилися про обмеження ціни за транспортування газу - не більше 1,79 гривні.

При цьому максимальна ціна на газ для населення буде не більше 6,99 гривень за кубометр, і залишатиметься приблизно на одному рівні майже по всій країні.

«Загальна сума платіжок з 1 лютого зменшиться на 500-800 гривень», - додала депутатка.

Вона також розповіла, що уряд ухвалить постанову щодо тарифів вже 15 або 18 січня, а затвердять нові тарифи 19 січня.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Кабміні планують «істотно знизити» тарифи на газ та запровадити їх держрегулювання на час карантину.

Пізніше у Мінфіні повідомили, що Міжнародний валютний фонд занепокоєний планами українського уряду знизити ціни на газ для населення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: