НАБУ повідомило про нову підозру рідному брату Каськіва

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про нову підозру близькому родичу колишнього керівника державного агентства.
Олександр Каськів

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про нову підозру рідному брату колишнього голови Держінвестпроєкту, депутата Закарпатської обласної ради Владислава Каськіва Олександру.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«26 травня детективи НАБУ за процесуального керівництва САП повідомили рідному брату колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами про підозру у створенні злочинної організації та легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом», – інформує бюро.

За версією слідства, впродовж 2012-2014 років «Державна інвестиційна компанія», що перебувала у сфері управління Держінвестпроекту, надала 259,2 млн грн позик двом приватним компаніям ТОВ «ТД «Борисфен» і ТОВ «Боржава резорт» нібито для реалізації національних проектів «Якісна вода» та «Олімпійська надія-2022». Ці компанії, як згодом встановить слідство, мали ознаки фіктивності та були підконтрольні керівництву Держінвестпроекту.

Отримані кошти ці структури перераховували іншим компаніям-нерезидентам. У кінці ланцюга кошти опинилися на рахунках закордонних компаній на Кіпрі, бенефіціарним власником яких виявився рідний брат Каськіва Олександр. Згодом, ці кіпрські компанії придбали частки у статутних капіталах українських приватних компаніях, які впродовж 2013-2015 рр. скупили в громадян України понад 700 земельних ділянок у Закарпатській та Волинській областях загальною площею близько 1000 га. У липні 2020 року на зазначені земельні ділянки за клопотанням НАБУ та САП ВАКС наклав арешт. Підозру Каськіву вручили заочно, оскільки він переховується за кордоном.

Як відомо, ВАКС заочно взяв під варту брата Каськіва, а апеляційна палата залишила це рішення без змін.

Нагадаємо, у НАБУ і САП повідомили, що 22 червня 2018 року Каськіву заочно повідомили про підозру в організації заволодіння майже 260 млн грн Держінвестпроєкту. Він покинув територію України 27 жовтня 2015 року через пункт пропуску «Чоп» і не повертався.

На думку слідства, підозрюваний не збирається повертатися в Україну і йому нібито відомо про підозру, а тому його оголосили в розшук, у тому числі міжнародний.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: