ВАКС повторно заочно заарештував брата Каськіва

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному та задовольнив його.
Олександр Каськів

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту рідного брата колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проєктами України Владислава Каськіва Олександра, якого НАБУ і САП підозрюють в організації заволодіння 259,2 млн грн Держінвестпроєкту.

Таке рішення 10 листопада ухвалив слідчий суддя ВАКС Володимир Воронько, повідомляє «Слово і діло».

До цього слідчий суддя Воронько заочно заарештував брата Каськіва строком на 60 діб і тому детектив з прокурором повторно подали клопотання про заочний арешт. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Не погодившись з таким рішенням, адвокат Каськіва подав апеляційну скаргу на таке рішення. Вивчивши її, колегія суддів у складі головуючого Олега Павлишина та суддів Андрія Никифорова та Валерії Чорної скаргу задовольнила. Так, вони скасували заочний арешт Каськіва, оскільки слідство в його справі було зупинене.

Тому НАБУ і САП повторно подали клопотання про його заочний арешт і вказали, що слідство у справі поновили. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Нагадаємо, у НАБУ і САП повідомили, що 22 червня 2018 року Каськіву заочно повідомили про підозру, оскільки той покинув територію України 27 жовтня 2015 року через пункт пропуску «Чоп» і не повертався. В день складання підозри детектив приїхав за місцем останньої реєстрації родича ексголови Держінвестпроєкту, проте його там не було. Під час слідчої дії був присутній адвокат, який відмовився одержувати підозру його клієнту. Тому повідомлення про підозру було вручене представнику житлово-експлуатаційної організації.

На думку слідства, підозрюваний не збирається повертатися в Україну і йому нібито відомо про підозру, а тому його оголосили в розшук, у тому числі міжнародний. Також детектив і прокурор попросили суд заочно заарештувати брата Каськіва для того, щоб Інтерпол міг оголосили його в розшук.

Водночас, адвокат підозрюваного раніше заперечував проти задоволення клопотання. На його думку, вказане клопотання є незаконним та необґрунтованим, оскільки відсутня обґрунтована підозра у вчиненні інкримінованих Каськіву злочинів. Адвокат додав, що у справі неодноразово змінювалась кримінально-правова кваліфікація дій його клієнта. До того ж, на його думку, детективами не надано доказів на підтвердження оголошення Каськіва в міжнародний розшук. Разом із цим, на думку захисника, сторона обвинувачення подає однотипні клопотання з метою отримання протилежних по суті рішень слідчих суддів, що нібито порушує принцип правової визначеності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: