ЗСУ взяли на озброєння новий розвідувальний дрон

Читать на русском
Сьогодні ЗСУ взяли на озброєння новий розвідувальний дрон Лелека 100 - цей безпілотний літальний апарат вже випробуваний в бойових умовах.

Сьогодні ЗСУ взяли на озброєння новий розвідувальний дрон «Лелека 100» - цей безпілотний літальний апарат уже випробуваний у бойових умовах.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства оборони.

За словами міністра оборони Андрія Тарана, цей безпілотник перевірений в бойових умовах. В експлуатації був з 2016 року і неодноразово застосовувався в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі.

«Лелека 100» застосовується для вирішення завдань по аеророзвідці і картографуванні місцевості, може патрулювати, передавати оперативну інформацію і отримувати точні географічні координати у режимі реального часу. Сигнал з БПЛА має низку додаткових захисних характеристик, які підвищують здатність не бути перехоплених засобами радіоелектронної боротьби.

Апарат стійкий до погодних умов і може виконувати завдання в умовах підвищеної хмарності і дощу, в будь-який час доби. Комплекс також може застосовуватися в умовах застосування противником радіоперешкод і блокування систем супутникової навігації.

З прийняттям нового дрона на озброєння вирішено питання про можливість його серійного виробництва, яке буде здійснюватися з комплектувальних українського виробництва.

Нагадаємо, в Збройних силах України на сьогоднішній день до військово-оперативного резерву зараховано понад 230 тисяч осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: