Названа кількість резервістів ЗСУ

Читать на русском
У Збройних силах України на сьогоднішній день у військово-оперативний резерв зараховано понад 230 тисяч осіб.
фото з відкритих джерел

У Збройних силах України на сьогоднішній день до військово-оперативного резерву зараховано понад 230 тисяч осіб.

Про це заявив державний секретар Міністерства оборони України Олександр Дублян, повідомляє пресслужба відомства.

Військовий резерв: кого зможуть призвати без мобілізації і як змінилося покарання для «ухильників»Призов резервістів без мобілізації в особливий період тепер можуть оголошувати в Україні. Також новий закон посилив покарання за ухилення від призову.

«На сьогоднішній день серед військовослужбовців, звільнених з військової служби в запас за останні роки, починаючи з 2015 року, в військово-оперативний резерв зараховано близько 234 тис. осіб, що є основним джерелом для забезпечення оперативного доукомплектування військ мобілізаційними ресурсами», - сказав Дублян під час форуму «Україна 30. Безпека держави».

За його словами, починаючи з 2015 року, в ЗСУ розпочато створення і формування військово-оперативного резерву першої черги. Для реалізації цієї мети були внесені відповідні зміни до закону «Про військовий обов'язок і військову службу» та указ президента «Про Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних сил України».

Нагадаємо, глава Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що розвиток системи оборони України передбачає п'ять стратегічних цілей, одна з яких - укомплектування ЗСУ кадровиками і резервістами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: