У США оприлюднили нові документи про стеження за Йованович

Читать на русском
Документи свідчать, що головний республіканець у Комітеті з розвідки США Девід Нуньєс був причетний до цькування Йованович.

Нові матеріали від партнера Джуліані Льва Парнаса підтвердили інформацію про стеження за експослом США в Україні Марі Йованович. Документи оприлюднила Палата представників США.

Про це передає CNN у суботу, 18 січня.

В опублікованих матеріалах є скріншоти текстових повідомлень із зображенням кандидата в конгресмени від республіканців в Коннектикуті Роберта Хайда. Його повідомлення з телефону, очевидно, стосуються стеження за Йованович. Хайд поділився скриншотами з Парнасом, і таким чином вони опинилися в його телефоні, який він передав у Палату представників.

Скріншот, відправлений Хайду з телефону з бельгійським номером, містить офіційну фотографію Йованович. Невідомий з бельгійським номером пише: «Мої контакти (мова йде про людей - ред.) перевіряють. Повідомлю вам адресу наступного тижня». Хайд відповів: «Класно».

Далі бельгійський номер пише Хайду: «Нічого не змінилося, вона все ще не на місці, вони сьогодні перевіряють знову. Це підтверджує, що у нас є всередині людина».

Оприлюднені матеріали також показують зв'язок між Парнасом і помічником Нуньєса Дереком Харві. Вони свідчать, що Парнас і Харві влаштовують інтерв'ю з українськими офіційними особами та зустрічі в готелі Trump International у Вашингтоні, у тому числі з Джуліані.

Також вони вказують на причетність Девіна Нуньєса, головного республіканця в Комітеті з розвідки Палати представників, до діяльності Джуліані і його спільників щодо цькування Йованович і пошуку компромату на політичних суперників Трампа.

Нагадаємо, що Комітет з питань розвідки Палати представників США оприлюднив нотатки та інші документи як нові докази у справі про імпічмент президента США Дональда Трампа. Серед іншого йшлося про те, що під час каденції в Україні посла США Марі Йованович за нею нібито здійснювалося незаконне стеження і можливе втручання в роботу її електронних гаджетів приватними особами на замовлення громадян США.

Також Парнас повідомив, що був свідком прийняття рішення про звільнення посла в Україні Марі Йованович.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: