Литва закрила свій повітряний простір для білоруських авіакомпаній

Читать на русском
Уряд Литви 26 травня заборонив заходити в повітряний простір країни білоруським авіаперевізникам. Заборона набуває чинності з 3 години ночі 27 травня.

Уряд Литви 26 травня заборонив заходити в повітряний простір країни білоруським авіаперевізникам. Заборона набуває чинності з 3 години ночі 27 травня.

Про це сказав на засіданні уряду міністр транспорту Литви Марюс Скуодіс, повідомляє Delfi.

Авіасполучення між Україною і Білоруссю: коли буде припинено і які можуть бути наслідкиЧому Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю, які можуть бути наслідки і що робити пасажирам.

Відзначається, що заборона діє, перш за все, для білоруської державної авіакомпанії Белавіа, яка в понеділок вже повідомила про припинення польотів в Литву.

«Європейська рада схвалила цілком чіткі висновки, в яких сказала, що білоруським авіатранспортним компаніям має бути заборонено користуватися повітряним простором Євросоюзу», - сказав Скуодіс.

Агентство ЄС з авіаційної безпеки у вівторок рекомендував всім компаніям Євросоюзу уникати повітряного простору Білорусі. У свою чергу Литва з вівторка вже заборонила користуватися аеропортами Литви, якщо політ здійснюється через повітряний простір Білорусі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розпорядився припинити авіасполучення з Білоруссю після інциденту з вимушеною посадкою літака Ryanair в Мінську, а також затриманням засновника каналу Nexta Романа Протасевича.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: