США і Росія провели попередні консультації з безпеки

Читать на русском
Сторони обговорили широке коло питань з високим пріоритетом теми стратегічної стабільності. Зустріч стала важливим кроком у підготовці саміту двох президентів
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Радник з питань національної безпеки Білого дому Джейк Салліван і Секретар Ради Безпеки Росії Микола Патрушев провели двосторонні консультації з питань безпеки напередодні зустрічі президента США Джозефа Байдена і президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

«Зустріч стала логічним продовженням недавніх дискусій, проведених в Рейк'явіку між Державним секретарем Блінкеном і міністром закордонних справ Лавровим... Дискусії проводилися конструктивно і, попри значні розбіжності, дозволили краще зрозуміти позиції один одного», - сказано в повідомленні.

Діалог Байдена і Путіна: про що здатні домовитися президентиІдея Байдена щодо зустрічі з Путіним не є жодним чином проявом слабкості або підлаштовуванням під Кремль. Навпаки, Байден в очах американців буде виглядати впевненим лідером.

Зазначається, що зустріч стала важливим кроком у підготовці саміту двох президентів. Сторони обговорили широке коло питань з високим пріоритетом теми стратегічної стабільності. Також Салліван і Патрушев обговорили інцидент з примусовою посадкою пасажирського літака в Мінську з метою арешту опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Нагадаємо, 13 квітня президент США Джозеф Байден провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої підняв питання про стягування російських військ до кордонів України та запропонував йому особисту зустріч.

Пізніше стало відомо, що серед іншого президент США Джозеф Байден планує під час саміту з президентом Росії Володимиром Путіним обговорити питання України.

24 травня ЗМІ повідомили, що зустріч президента США Джо Байдена з президентом Росії Володимиром Путіним швидше за все відбудеться в Женеві - саме це місто називають джерела в Білому домі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: